ოდესმე გიცდიათ სუშის სახლში მომზადება?

გთავაზობთ სუში რუმის მთავარი კონსულტანტის, ცნობილი იაპონელი შეფ მზარეულის კაზ ოკოჩის სუშის მომზადების მარტივ რეცეპტებს:   შაკე ფუტო – კლასიკური იაპონური ორაგულის როლი                          ავიღოთ 150გრ. მზა სუშის ბრინჯი (მოხარშულ სუშის ბრინჯს ემატება შაქრით და მარილით გაჯერებული იაპონური ძმარი); გავშალოთ თანაბრად ნორიზე (ნორი-დაპრესილი წყალმცენარე); გაშლილი ბრინჯის შუაში მოვათავსოთ ორაგულის ნაჭრები (დაახლ.70 გრ.), დაჭრილი ავოკადო (დაახლ. 30გრ.) […]

მეტის ნახვა

იაპონური არომატების ევოლუცია – სუში

„ამომავალი მზის ქვეყანა“ – ტრადიციები და თანამედროვეობა, კულტურა და განათლება, ინოვაციები, მრავალფეროვანი იაპონური სამზარეულო და სუში… სუშის წარმოშობა სამხრეთ-აღმოსავლეთ აზიას უკავშირდება.  დაახლოებით 2,000 წლის წინ, აზიელი ფერმერები მდინარე მეკონგში დაჭერილ თევზს დამარილებულ ბრინჯში ინახავდნენ. ფერმენტაციის პროცესში წარმოქმნილი ამინომჟავა თევზის შენახვას უწყობდა ხელს და განსაკუთრებულ არომატს სძენდა მას. რამდენიმე თვის შემდეგ, ფერმერები თევზს ბრინჯისგან აცალკევებდნენ და […]

მეტის ნახვა